Premiér: Prezidentke som odovzdal tri mená kandidátov na ministrov

10.09.2022 Bratislava

Bratislava 10. septembra (TASR) - Premiér Eduard Heger (OĽANO) odovzdal prezidentke SR Zuzane Čaputovej tri mená kandidátov na ministrov, ktorí majú nahradiť vo vláde ministrov zo SaS. Pri rezorte školstva hlavu štátu požiadal, aby zatiaľ poverila vedením jeho, keďže výber kandidáta ešte nie je uzavretý. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy.

"Prezidentke som odovzdal tri mená, pri rezorte školstva som ju požiadal, aby zatiaľ poverila riadením rezortu mňa, kým dáme meno, s ktorým budeme všetci spokojní," podotkol v relácii. Konkrétne mená neoznámil.

Verí, že bude čoskoro uzavretý aj výber kandidáta na šéfa rezortu školstva. Cieľom je, aby boli všetky štyri nominácie odborníci. "Vymenovanie ministrov je v rukách prezidentky," dodal.
 

Prezidentka potvrdila prijatie návrhov na ministrov

Bratislava 10. septembra (TASR) - Prezidentský palác potvrdil, že premiér Eduard Heger (OĽANO) navrhol prezidentke Zuzane Čaputovej troch kandidátov na uvoľnené ministerské posty. "O ďalšom postupe prezidentky budeme informovať v najbližších dňoch," uviedol pre TASR jej hovorca Martin Strižinec.

Demisiu podali v uplynulých dňoch všetci ministri SaS - minister hospodárstva Richard Sulík, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, minister školstva Branislav Gröhling a minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Predseda strany Sulík skonštatoval odchod SaS do opozície.

Premiér v súvislosti s demisiami oznámil vstup do menšinovej vlády. O menách nových ministrov zatiaľ verejnosť neinformoval, chcel ich najskôr predstaviť prezidentke. V sobotu oznámil, že tri mená kandidátov už Čaputová dostala. Nepredložil zatiaľ návrh na nového ministra školstva, jeho výber ešte neuzavreli. Heger preto požiadal prezidentku, aby zatiaľ poverila riadením rezortu jeho.

Líder hnutia OĽANO a minister financií Igor Matovič dodal, že pri výbere nového ministra školstva nechcú urobiť unáhlené rozhodnutie. Dodal, že majú viacero zaujímavých kandidátov, pričom ide podľa neho o nezávislých odborníkov tak ako aj v prípade ostatných troch ministrov.
 
 

Vyberte región

mark